Welkom Bij Oost

Bij Oost, Chez Brochard

Bijzondere tijden… Ook bij Restaurant Bij Oost en Chez Brochard. Dank voor uw begrip!
Vanwege aanscherping van de regels (7/8/20) vragen wij u vooraf te reserveren voor lunch of diner. Dit kan via 0341-701468, welkom@bij-oost.nl of via onze website www.bij-oost.nl

Wij zijn uitsluitend geopend voor lunch en diner. Een aangeklede borrel is mogelijk tussen 15.00 en 17.00 indien er ruimte is.

Conform de voorschriften vragen wij elke gast een triage-formulier in te vullen met NAW gegevens.

Op uw en onze gezondheid!
Wees welkom!

 

Bij Oost geniet je op het mooiste terras aan het water, onder de molen met uitzicht op de oude vissershaven van Harderwijk van een heerlijke lunch, borrel of diner. Bij Oost ben je ook aan het juiste adres voor een rondvaart aan boord van onze klassieke salonboot Jacoba uit 1925.

Binnen Bij Oost is een huiskamerrestaurant verstopt genaamd Chez Brochard (voorheen Klein Parijs). Chez Brochard beweegt zich als pop-up binnen Bij Oost; dit betekent dat je op diverse plekken overheerlijk kan dineren. Boven in de dinerzaal, aan boord van de Jacoba of buiten op het terras. Bij Chez Brochard serveren we eigenwijze Franse klassiekers, een regelmatig wisselend en verrassend Menu du Chef, en hanteren een uitgebreide wijnkaart met veel open wijnen.

Van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 12.00 uur kun je bij Bij Oost terecht. Chez Brochard is geopend vanaf 17.30 uur. Parkeren kan op ons terrein en voor de deur.

Als je komt eten bij Chez Brochard kom je eten bij ons, zoals we het zelf graag zien: persoonlijke gastvrijheid, jazz & lounge muziek, heerlijke gerechten uit de klassieke Franse keuken waar wij onze eigenwijze draai aan geven met mooie smaakcontrasten op het bord. En uiteraard dit alles vergezeld van bijpassende, bijzondere wijnen. Michelin heeft ons al 3 achtereenvolgende jaren beloond met een Bib Gourmand, wat staat voor een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding.

We kijken er van harte naar uit je te verwelkomen voor de lunch, een aangekleed glas wijn en een diner bij kaarslicht op de Havendijk.

Met vriendelijke groet,

Esther en Koos Brochard

Aankomende evenementen

Bekijk de hele agenda

De geschiedenis van

Bij Oost

Rond 1900 heeft de familie Oost deze helling gesticht. Zij hebben de naam Veluvia (betekenis: ‘De weg naar de Veluwe’) aan de scheepswerf gegeven.

Als de botters kapot gingen tijdens hun reizen op de Zuiderzee, werden ze Bij Oost gerepareerd. Deze scheepshelling was een van de grootste langs de Zuiderzee en bestond uit zeven hellingbedden.

Reserveren

Je kan bij ons gemakkelijk online een tafel reserveren.

Reserveren