Contact

Heeft u vragen? Of wilt u een tafel reserveren voor lunch, borrel of diner?  Neem dan contact op via:

 0341 701 468
 welkom@bij-oost.nl

Adres
Bij Oost – Chez Brochard
Havendijk 1
3846 AC Harderwijk

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht

Bereikbaarheid

Bij Oost is gemakkelijk te vinden. Het ligt aan de rand van de oude vissershaven, onder de molen.

Met de auto vanaf de A28 (slechts 3 minuten vanaf de A28)
Neem afslag 13, richting Lelystad (N302), op de N302 neem de afslag richting Hierden, tweede stoplichten linksaf. Vanaf de Burgermeester de Meesterstraat, sla rechts de Havendijk op, Bij Oost bevindt zich op de hoek.

Met de auto vanaf de polder
Volg de N302, neem de afslag richting Hierden, sla rechtsaf de Burgermeester de Meesterstraat, sla rechts de Havendijk op, Bij Oost bevindt zich op de hoek.

Met de trein of bus
Bushalte Dolfinarium of Burgermeester de Meesterstraat

Parkeren

Bij Oost heeft een aantal parkeerplaatsen op eigen terrein. Het is ook mogelijk om aan de Havendijk zelf te parkeren. Dit is een blauwe zone waar je 24/7 met een parkeerschijf 3 uur gratis kan parkeren. Daarnaast ligt parkeerterrein P2 Lelykade Zuid. Hiervoor geldt betaald parkeren op alle dagen van 8.00 tot 21.00 uur.

Parkeren kost 1,90 per uur met een maximum van 10,00 per dag. Na 21.00 uur hoeft hier geen parkeergeld te worden betaald.

De geschiedenis van

Bij Oost

Rond 1900 heeft de familie Oost deze helling gesticht. Zij hebben de naam Veluvia (betekenis: ‘De weg naar de Veluwe’) aan de scheepswerf gegeven. Restaurant Bij Oost heette eerder Veluvia.

De botters die door storm kapot waren gegaan, werden bij de familie Oost gerepareerd. Deze scheepshelling was een van de grootste langs de Zuiderzee en bestond uit zeven hellingbedden.

Reserveren

U kunt bij ons gemakkelijk online een tafel reserveren.

Reserveren

Lunch, borrel of diner

Wij zijn uitsluitend geopend voor lunch en diner. Een aangeklede borrel is mogelijk tussen 15.00 en 17.00 indien er ruimte is.