Diner Chez Brochard

Ben je op zoek naar een mooie, intieme locatie waar je met een groep terecht kan voor een diner? Dan ben je Bij Oost aan het juiste adres. Ons restaurant is gelegen onder de molen en tijdens de zomer is het op ons prachtige terras met uitzicht op de oude vissershaven heerlijk toeven.

Binnen Bij Oost is een huiskamerrestaurant verstopt genaamd Chez Brochard (voorheen Klein Parijs). Chez Brochard beweegt zich als pop-up binnen Bij Oost; dit betekent dat je op diverse plekken overheerlijk kan dineren. Boven in de dinerzaal, aan boord van de Jacoba of buiten op het terras. Bij Chez Brochard serveren we eigenwijze Franse klassiekers, een regelmatig wisselend en verrassend Menu du Chef, en hanteren een uitgebreide wijnkaart met veel open wijnen.
Onze chef Peele Koops heeft ervaring in het hogere segment van de horeca. Met zijn team kookt hij Franse klassiekers met een eigenwijze twist.

Als je komt eten bij Chez Brochard kom je eten bij ons, zoals we het zelf het graag zien: persoonlijke gastvrijheid, jazz & lounge muziek, heerlijke gerechten uit de klassieke Franse keuken waar wij onze eigenwijze draai aan geven met mooie smaakcontrasten op het bord. En uiteraard dit alles vergezeld van bijpassende, bijzondere wijnen. Michelin heeft ons al 3 achtereenvolgende jaren beloond met een Bib Gourmand, wat staat voor een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding.

We denken graag met je mee hoe de avond er uit zou kunnen zien. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden wat er mogelijk is. We horen graag hoe we je van dienst kunnen zijn.

Diner Chez Brochard

Binnen Bij Oost is een huiskamerrestaurant Chez Brochard verstopt. Zij serveren Franse klassiekers met hun eigen wijze culinaire twist. We serveren ons visitekaartje, het menu du chef, waarbij we rekening houden met eventuele dieetwensen of allergieën.
6 gangen 54
5 gangen 47
4 gangen 41
3 gangen 35
We kunnen dit menu begeleiden met bijpassende wijnen voor 5,95 per glas

Chef’s Boat

Een culinaire cruise aan boord van de salonboot Jacoba Reijer Dzn.

Aan boord van onze salonboot Jacoba van Reijer Dzn. wordt u ontvangen met een feestelijk glaasje Zuydersee en een lekker luxe hapje. Daarna neemt u plaats in de salon voor een 5-gangen diner met bijpassende wijnen. Onze chef vaart mee om de gerechten klaar te maken aan boord en onze gastvrouw serveert de gerechten uit!

Walking diner

De chef zal een diner voor u verzorgen. Chez Brochard serveert Franse klassiekers met onze eigenwijze twist.
De bordjes zijn mooi opgemaakt en worden uitgeserveerd aan uw gasten. Dit diner kan zowel zittend als staand gegeten kan worden, waardoor de avond een wat meer dynamisch karakter krijgt.
We kunnen dit menu begeleiden met bijpassende wijnen voor 5,95 per glas
4 gangen € 41
5 gangen € 47
6 gangen € 54

Eventueel kunnen we dit walking diner uitbreiden met amuses tussen de gangen door.

Zuid Afrikaanse Braai

Beleef de sensatie van buiten koken en koken op hout met de unieke Zuid Afrikaanse Braai. De chef gaat voor u bereiden kippendijen, hamburgers, spiezen met zijlende en groene kruiden, saucijsjes en vispakketjes met kruidenboter.
De braai wordt aangevuld met salades, gepofte aardappel, patat en diverse soorten brood met boter en sauzen.

Wat is een Zuid Afrikaanse Braai

Proef de echte pure smaak, ervaar de oerbeleving en de kunst van het spelen met de hitte van het vuur. Een bbq voor liefhebbers van lekker en exquise eten.
Het basisprincipe van deze braai is dat er door middel van de kolenmaker, waar je droog ebbenhout in doet, een houtvuur in het midden van de braai wordt gestookt. De kolenmaker zorgt voor een extra geur en smaak aan de ingredienten op de braai en een constante aanvoer van eigengemaakte kooltjes. En natuurlijk voor een gezellig vuurtje tijdens het koken.

Chef’s Boat

Aan boord van onze salonboot Jacoba van Reijer Dzn word je ontvangen met een feestelijk glaasje Zuyderzee en een luxe hapje. Daarna neem je plaats in de salon voor een 5-gangen diner met bijpassende wijnen. Onze gastvrouw serveert de gerechten uit en de chef vaart mee om de gerechten klaar te maken aan boord!
Een unieke culinaire ervaring die je een keer gedaan moet hebben!