Leuke dingen doen

Leuke dingen doen

Bij Oost is het startpunt voor leuke dingen doen in en rond Harderwijk. Wij ontzorgen je graag!
Wij bieden diverse culinaire arrangementen zoals een high wine of een lokale wijn of bier proeverij of een uitgebreide high tea.  Bij Oost kan je ook terecht voor het huren van sloepen of het maken van een (privé) rondvaart met onze klassieke salonboot.
Bij Oost bieden we ook workshops oud (Harderwijkse) ambachten zoals een workshop smeden of visroken. Voor een stadswandeling, een GPS tocht of een spel zoals The Hunt of Ik hou van Holland ben je Bij Oost ook  aan het juiste adres. Wij werken samen met diverse partners  zodat je slechts 1 aanspreekpunt hebt en we het complete programma van A tot Z voor je organiseren.

Actief in Harderwijk (fietsen, lunchen en suppen)

€ 59,50 p.p.

Je start je dag met een 2 uur durende bike tour langs de vele mooie plekjes van Harderwijk. Daarna strijk je neer Bij Oost, een restaurant midden in de oude vissershaven, onder de molen op het terras met het mooiste uitzicht van Harderwijk. Daar geniet je van een overheerlijke lunch. Na de lunch ga je het water op voor een tour op een sup. Sup op je gemak door het Waterfront, langs de gezellige kades en bekijk de bruggetjes, molen en de vuurtoren vanaf je board. De prijs is inclusief koffie met iets lekker, fietshuur, uitgebreide lunch en suptour.

Beleef Harderwijk tour fietsen, lunchen, varen)

€ 50,00 p.p.

Je gaat eerst met Mirjam den Herder mee voor een bike tour langs alle mooie plekjes van Harderwijk. Daarna schuif je aan Bij Oost voor de lunch. Bij Oost is een restaurant midden in de oude vissershaven, onder de molen op het terras met het mooiste uitzicht van Harderwijk. Daar geniet je van een overheerlijke lunch. Na de lunch stap je aan boord van de klassieke salonboot Jacoba van Reijer Dzn. voor een rondvaart over de randmeren. De prijs is inclusief koffie met iets lekker, fietshuur, uitgebreide lunch en rondvaart.

Molenbezoek

€ 3,00 p.p.

Bij Oost is gelegen onder de molen. Molen de Hoop is een authentieke stellingmolen uit 1778 die nog steeds als korenmolen in gebruik is. een gids is aanwezig die je door de molen leidt en aan de hand van modellen, tekeningen en plaatjes de werking van de molen uitlegt. Je gaat met de gids op verschillende zolders (verdiepingen) kijken naar de authentieke inrichting van de molen en als je geluk hebt ben je getuige van het maalproces op windkracht. Je kan op de stelling komen en kijken naar de op de wind draaiende wieken.

Bottermuseum (vischafslag of botterloods)

€ 5,00 p.p.

Ga terug naar de tijden van vroeger (Zuiderzee) toen er nog aal werd gevangen, afgeleverd en verkocht in Harderwijk. Breng een bezoek aan de Vischafslag en beleef hoe de vissers hun vis verkochten aan de viskooplui. Gedurende een anderhalf uur durend bezoek krijg je uitleg over het ontstaan van de Vischafslag en word je de werking van de “Mijn” klok uitgelegd. Tevens krijg je een demonstratie van het “mijnen”.

Stadswandeling met gids

€ 5,00 p.p.

Onder leiding van een deskundige gids verken je de binnenstad van Harderwijk. De gids zal je laten kennismaken met bekende en minder bekende plekjes van oud Harderwijk. Je bezoekt onder andere, afhankelijk van de route, de Grote Kerk van Harderwijk, de Hortus Botanicus, de vroegere universiteit van Harderwijk (hier is Linnaeus afgestudeerd), een vissershuisje en de Vischpoort. Tenslotte word je weer terug naar de oude scheepshelling gebracht.

Bike tour Harderwijk

Vanaf € 20,00 p.p.

De geboren, getogen en trotse Harderwijker Mirjam den Herder-Olofsen leidt je rond door onze prachtige Hanzestad. De fietstocht duurt iets meer dan 2 uur en leidt langs de mooie plekjes van Harderwijk. Er wordt iets verteld over het nieuwe station, het palingmuseum en het Waterfront. Om de historische bezienswaardigheden ook correct deel te laten zijn van de fietstour is het verhaal hieromtrent afgestemd met de lokale stadsgidsen en “Heerlijk Harderwijk”. Elke vrijdag en zaterdagmorgen om 10:30 uur* kan deze tour geboekt worden en is op aanvraag zelf samen te stellen.
Prijs is inclusief fietshuur.

* De bike tour gaat alleen door bij voldoende animo, dus gelieve minimaal een dag van tevoren reserveren.

Escaperoom

Vanaf € 105,00 per team (max.8 pers.)

Ga jij de uitdaging aan bij Escape Room Harderwijk? Als de deur in het slot valt zit je als ratten in de val. Om te ontsnappen moet je op zoek naar de sleutel. Dat lijkt misschien makkelijk, maar schijn bedriegt! Om de sleutel te kunnen vinden moet je verschillende puzzels en raadsels oplossen om de sloten te openen. Je hebt maar 60 minuten, dus snelheid is geboden!

De Escape Room Harderwijk biedt twee soorten kamers, de criminele kamer en het laboratorium. Max. 8 personen, min. 3 personen.

Producten uit

de buurt

Wist je dat wij onze producten bij ondernemers uit de buurt halen?

Ons vlees komt bij slagerij Uit de Bosch vandaan, brood bij bakkerij Wegerif, vis bij J&A uit Harderwijk en een aantal wijnen van wijngoed De Wilgenhorst in Zeewolde. Deze ondernemers maken hun producten met liefde en dat proef je!

Reserveren

U kunt bij ons gemakkelijk online een tafel reserveren.

Reserveren

Rookhok

Een moot zalm uit ons rookhok? Bij Oost roken wij wekelijks. De zalm wordt lauwwarm op populieren hout gerookt, wat een speciale rooksmaak met zich meebrengt. Tevens roken wij ook in de zomer paling uit de Randmeren.