Smeden bij de smid

In de historische smederij van de familie Oost worden workshops smeden verzorgd. Nu heb je de kans om kennis te maken met de eeuwenoude kunst van het smeden. In de workshops sta je zelf aan het vuur bij de smid. Na een korte uitleg van de materialen en werkwijze ga je het ijzer smeden als het heet is. De duur van de workshop is helemaal op maat, variërend van 2 uur tot een hele dag.

Demonstratie smeden

Prijs op aanvraag

Circa 30 minuten zal de smid de eerste beginselen van het smeden laat ervaren. Ruik de smeed kolen, ervaar het vuur en de slagen van de hamer op het aambeeld. Onze smid geeft hierbij uitgebreid uitleg over het smeden.

Kennismaken met smeden

Prijs op aanvraag

Een twee uur durende workshop waarin de smid je de eerste beginselen van het smeden laat ervaren. U kunt oefenen met de eerste basisvaardigheid, het smeden van een punt aan een stuk ijzer. Als u dit onder de knie heeft kunt u een klein werkstuk maken dat u natuurlijk mee naar huis krijgt.

Halve dag aan het vuur

Prijs op aanvraag

Een vier uur durende workshop waarin u samen met de smid een werkstuk maakt naar keuze. Bijvoorbeeld een vreugdewipper of een set sierlijke haken. Deze workshop is inclusief koffie, thee of fris en iets lekkers.

Een ijzersterke dag in de smederij

Prijs op aanvraag

Een hele dag (ongeveer 8 uur) in de smederij, de smid neemt u mee in de basis van het smeden en helpt u met het maken van een prachtig werkstuk. Voor de lunch wordt gezorgd, een welkom pauze moment tijdens deze (in)spannende dag. Ook koffie, thee, fris en iets lekkers zijn bij het programma inbegrepen.

Indien gewenst kunt u na of voor de workshop ook lunchen bij Veluvia.
Dit arrangement is ook te combineren met bijvoorbeeld een rondvaart of het huren van een sloep.

Producten uit

de buurt

Wist je dat wij onze producten bij ondernemers uit de buurt halen?

Ons vlees komt bij slagerij Uit de Bosch vandaan, brood bij bakkerij Wegerif, vis bij J&A uit Harderwijk en een aantal wijnen komen van wijngoed Wilgenhorst in Zeewolde. Deze ondernemers maken hun producten met liefde en dat proef je!

Reserveren

Je kan bij ons gemakkelijk online een tafel reserveren.

Reserveren

Rookhok

Een moot zalm uit ons rookhok? Bij Oost ben je aan het goede adres. Wij roken onze zalm lauwwarm op populieren hout, wat een speciale rooksmaak met zich meebrengt. In de zomer roken wij ook paling uit de Randmeren (als er genoet gevangen wordt).