Vaarexcursies

Chef’s Boat

Aan boord van onze salonboot Jacoba van Reijer Dzn word je ontvangen met een feestelijk glaasje Zuiderzee en een luxe hapje. Daarna neem je plaats in de salon voor een 5-gangen diner met bijpassende wijnen. Onze gastvrouw serveert de gerechten uit en de chef vaart mee om de gerechten klaar te maken aan boord!
Een unieke culinaire ervaring die je een keer gedaan moet hebben!

Rondvaart Bij Oost

In en rondom Harderwijk is genoeg veranderd afgelopen jaren. Het Waterfront en de nieuwe boulevard hebben Harderwijk een heel ander gezicht gegeven. Hoe leuk is het om dat vanaf het water te zien. Dat kan Bij Oost. Onze Jacoba van Reijer Dzn, een klassieke salonboot uit 1925, vertrekt van dinsdag tot en met zaterdag om 13.30 uur vanaf Bij Oost. De schipper vertelt je graag over de nieuwste ontwikkelingen.

De Jacoba van Reijer Dzn heeft plek voor max. 12 personen. Heb je zin om mee te varen, bel dan even dan reserveren we een plek. We varen alleen als we genoeg animo hebben. En bij veel aanmeldingen varen we ook om 12.00 en om 15.00 uur.

Reserveren is aan te raden!

Aan boord zijn ook drankjes (fris, bier en wijn) verkrijgbaar.

Praktische informatie

Rondvaart op de Jacoba van Reijer Dzn

Datum en tijd
Van dinsdag tot en met zaterdag
Om 13.30 uur
Adres
Havendijk 1, Harderwijk
Kosten
€ 15,00
We varen alleen bij voldoende animo. Als we genoeg aanmeldingen hebben, varen we ook 12.00 en om 15.00 uur

Rondvaart met een boswachter

!!! Ivm het corona-virus is het op dit moment niet mogelijk om te varen met de boswachter!!!

De Veluwemeerkust is een fantastische plek voor vogels in het najaar. En glijdend over het water zie je meer. Zeker als de boswachter je vertelt wat er zoal voorbij vliegt of zwemt.

Twee keer per maand start de vaartocht in Harderwijk, van waaruit we twee uur gaan varen met een sloep. Met vogels is het altijd spannend wat je gaat zien. Zwanen, eenden, lepelaars, grote zilverreigers, zangvogels vliegen over zuiden en misschien komt de zeearend nog langs. Elke keer is er weer iets anders te zien. De boswachter vaart mee, stel hem gerust je vragen.

Er wordt gevaren van 14.00 tot 16.00 uur**.  Graag 15 minuten van te voren aanwezig zijn.
Bij Oost, Havendijk 1, Harderwijk
Voor actuele prijzen en informatie kijk op de website van Natuurmonumenten.

Als je een verrekijker hebt, neem deze dan mee.

Data

De nieuwe data** kun je vinden op de website van Natuurmonumenten

Aanmelden voor deze rondvaart kan je via de Natuurmonumenten website.

**Op enkele data van het jaar is er speciaal voor de echte bikkels een bikkeltocht, hiervoor moet je wel erg vroeg uit de veren. Er wordt gevaren van 7.00 tot 9.00 uur zodat er op het water nog veel te zien is.
Deze data zijn op een andere pagina van Natuurmonumenten te vinden.

Rondvaart door het Waterfront

Uw gasten gaan aan boord van onze salonboot Jacoba van Reijer Dzn.

Gedurende de rondvaart zal er door een deskundige gids uitleg worden gegeven over het prestigieuze project Waterfront Harderwijk. U vaart door de oude Vissershaven, langs de boothuizen, de vuurtoren, het noorder- en zuidereiland. Ook varen we naar het Strandeiland en de splinternieuwe boulevard. Er kunnen maximaal 12 personen aan boord. Deze rondvaart duurt circa 1 uur.

€ 175,00