Varen Bij Oost

Bij Oost is het startpunt als je het water op wil. Het ligt direct aan de oude vissershaven van Harderwijk bij de oorspronkelijke werf. Vanuit deze historische plek stap je in stijl aan boord van onze klassieke salonboot ‘Jacoba van Reijer Dzn’ uit 1925.

Wij verzorgen graag de catering aan boord. Denk aan een proeverijlunch, een high tea of een compleet diner met de chef erbij.

Wil je dit reserveren of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Rondvaart

Vanaf het water ziet alles er anders uit. Daarom is varen ook zo verrassend en ontspannend.
In en rondom Harderwijk is genoeg veranderd afgelopen jaren. Het Waterfront en de nieuwe boulevard hebben Harderwijk een heel ander gezicht gegeven. Hoe leuk is het om dat vanaf het water te zien. Dat kan Bij Oost. Onze Jacoba van Reijer Dzn, een klassieke salonboot uit 1925, vertrekt van dinsdag tot en met zaterdag om 13.30 uur vanaf Bij Oost. De schipper vertelt je graag over de nieuwste ontwikkelingen.

De Jacoba van Reijer Dzn heeft plek voor max. 12 personen. Heb je zin om mee te varen, bel dan even dan reserveren we een plek. We varen alleen als we genoeg animo hebben. En bij meer aanmeldingen varen we ook om 12.00 en om 15.00 uur.
Aan boord zijn ook drankjes (fris, bier en wijn) verkrijgbaar.

Reserveren is aan te raden!

Praktische informatie
We varen van dinsdag tot en met zaterdag om 13.30 uur. En alleen bij voldoende animo (min. 6 personen). Als er meer aanmeldingen zijn dan varen we ook om 12.00 uur en om 15.00 uur.

1 uur varen
15,00 per persoon
7,50 voor kinderen onder de 12 jaar

Boot privé afhuren
150,00 per uur
180,00 per uur incl. gastvrouw

Varen met de boswachter

In samenwerking met Natuurmonumenten organiseren wij regelmatig vaartochten met de boswachter. De Veluwemeerkust is namelijk een fantastische plek voor vogels in het najaar. En glijdend over het water zie je meer. Zeker als de boswachter je vertelt wat er zoal voorbij vliegt of zwemt.

Twee keer per maand start de vaartocht met de boswachter in Harderwijk, van waaruit er twee uur gevaren  wordt met een sloep. Met vogels is het altijd spannend wat je gaat zien. Zwanen, eenden, lepelaars, grote zilverreigers, zangvogels vliegen over zuiden en misschien komt de zeearend nog langs. Elke keer is er weer iets anders te zien.

Er wordt gevaren van 14.00 tot 16.00 uur**.
Graag 15 minuten van te voren aanwezig zijn.
Opstappen: Restaurant Bij Oost, Havendijk 1, Harderwijk

Voor aanmelden, actuele prijzen en meer informatie kijk op de website van Natuurmonumenten.

Vergeet je verrekijker niet!

Data
De nieuwe data** kun je vinden op de website van Natuurmonumenten

**Op enkele data van het jaar is er speciaal voor de echte bikkels een bikkeltocht, hiervoor moet je wel erg vroeg uit de veren. Er wordt gevaren van 7.00 tot 9.00 uur zodat er op het water nog veel te zien is.
Deze data zijn op een andere pagina van Natuurmonumenten te vinden.

Chef’s Boat

Aan boord van onze salonboot Jacoba van Reijer Dzn word je ontvangen met een feestelijk glaasje Zuyderzee en een luxe hapje. Daarna neem je plaats in de salon voor een 5-gangen diner met bijpassende wijnen. Onze gastvrouw serveert de gerechten uit en de chef vaart mee om de gerechten klaar te maken aan boord!
Een unieke culinaire ervaring die je een keer gedaan moet hebben!